Burgers' Zoo KidsClub
Ga terug

Burgers' Zoo KidsClub

Enthousiaste kinderen die aankomende september in groep 3, 4, 5 of 6 van de basisschool zitten én een abonnement op Burgers’ Zoo hebben, kunnen met de Kidsclub meedoen. De Kidsclub komt van september 2020 t/m juni 2021 telkens op de eerste of de tweede zondag van de maand (ook tijdens vakanties) bij elkaar. De jongere kids gaan het dierenrijk ontdekken en zullen iedere maand iets nieuws leren over een nieuwe diergroep, de oudere kinderen gaan als ontdekkingsreizigers door ons park opzoek naar nieuwe avonturen en leren zo meer over de verschillende ecosystemen en hoe dieren hierin samenwerken.

Het programma

Het programma

Elke maand staat een ander thema centraal. De KidsClubleden voeren of aaien de dierentuindieren niet, maar komen wel op plekken waar gewone bezoekers niet naartoe mogen. De kinderen zullen ook dierverzorgers ontmoeten, ze krijgen uitleg over een diersoort of een ecodisplay en gaan bijvoorbeeld op speurtocht met z’n allen. Ook wordt er regelmatig geknutseld en doen we spelletjes, zoals: kunnen de kinderen net zo goed ruiken als een ringstaartmaki?  De kinderclubactiviteiten worden verzorgd door Burgers’ gidsen. 

Checklist – is de Burgers’ Zoo Kinderclub iets voor jou?

  1. Zit jij aankomend schooljaar in groep 3, 4, 5 of 6 van de basisschool?
  2. Heb je een abonnement voor Burgers’ Zoo; ook nog volgend jaar?
  3. Twee groepen komen bij elkaar van 09.30 tot 12.00 en twee groepen van 14.00 tot 16.30 uur” bij aanmelding kun je aangeven welke tijd de voorkeur heeft.
  4. Ben je een echte fan van Burgers’ Zoo en heb je superveel zin om eens per maand met andere kinderen meer over de dieren en over de zoo te leren?

Praktische informatie

Voor de KidsClub leden zal de maandelijkse zoo-zondag een vaste activiteit zijn. Natuurlijk kan iemand een keertje met vakantie zijn, of ziek – maar het is de bedoeling dat de kinderen zo vaak mogelijk komen. De club is bedoeld voor jonge abonnementhouders, dus een geldig abonnement van september 2020 tot het einde van het schooljaar is een voorwaarde. We houden de kosten bewust heel laag; deelname voor het hele schooljaar kost 60 euro per kind. Helaas is de groep voor onze jongste KidsClub kids vol. Kinderen die komend schooljaar in groep 5 en 6 zitten en nog niet eerder mee hebben gedaan met deze KidsClub kunnen zich aanmelden. Vol = vol

Aanmelden

Er is plaats voor 12 kinderen per groep. Na aanmelden neemt de coördinator van de KidsClub eind augustus contact met u op. 
De eerste KidsClub van het nieuwe seizoen valt voor de Gorilla’s (09.00 uur) en de Tijgers (13.00 uur) op zondag 6 september. De Haaien komen de tweede zondag van de maand om 09.00 uur bij elkaar, voor hen vindt de eerste KidsClub bijeenkomst plaatst op zondag 13 september.

Zit uw kind in september 2020 in groep 5 of 6, dan kunt u uw kind aanmelden. Gebruikt u daarbij de naam van uw kind. De kosten voor een KidsClub jaar zijn 60 euro, uw kind dient in het bezit te zijn van een geldig jaarabonnement.

De jongste groep gaat het komende schooljaar samen met hun vaste gidsen het dierenrijk verkennen; vogels, vissen, insecten, zoogdieren, reptielen ze komen allemaal aan bod. De kinderen die in groep 5 en 6 zitten gaan een stapje verder en richten zich op de verschillende ecosystemen, de samenwerking tussen dieren en planten en natuurbehoud.

De KidsClub groepen voor kinderen uit groep 3 en 4 zit voor het komende schooljaar helaas al vol.